Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yurtdışı Yatırım Danışmanlık

eg-grup-muhendislik-yurtdisi-yatirim-1

Fildişi Sahilleri Yatırım Danışmanlık

  • Şirket kurulumu,
  • Yatırım kanunu çerçevesinde muafiyet alınması,
  • Endüstri bölgesinde yer tahsisi,
  • İdari işlemlerin takip edilmesi,
  • İş Kanunu ve Vergi Hukuku Danışmalığı,
  • Oturum izni alınması,
  • Yatırım alanına göre pazar analizi,
  • İş gezisi planlaması ve eşlik edilmesi,
  • Hukuksal ve idari uyuşmazlıklarda danışmanlık.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

‘Fildişi Sahili Türk yatırımcılar için uygun seçenek’
Türkiye’nin Abidjan Büyükelçisi Özçeri, “Türkiye ile Fildişi arasındaki ticaret hacmini bir milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Batı Afrika’da yatırım arayışındaki Türk girişimciler için Fildişi Sahili uygun bir seçenek”

Türkiye ile Fildişi Sahilleri arasındaki ticarette dengeli bir görünüm göze çarpmaktadır. Türkiye’nin Fildişi Sahili’ne ihracatı son beş yılda yüzde 152 artarak 2020’de 307 milyon dolar ile şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Aynı dönemde, Türkiye’nin Fildişi Sahili’nden ithalatı ise yüzde 9 artarak 323 milyon dolar olmuştur. Ülkede her ne kadar ticarette Fransa ve Çin hakimiyeti görünse de Türkiye ve Türklere karşı çok samimi ve işbirliğine açıklar. Fildişi Sahilleri, ECOWAS ülkeler topluluğunun da merkezi olması sebebiyle diğer ülkelerden hem daha cazip, hem de yabancı yatırımcı ve ticaret yapan iş insanlarıyla tecrübe anlamında öndeler. Fildişi Sahili’nin ekonomisi büyük ölçüde tarıma ve buna bağlı faaliyetlere dayalıdır. Kakao çekirdeği, kahve ve palm yağında dünyanın en önemli ihracatçısı olduğundan ekonomisi bu ürünlerin uluslararası fiyat dalgalanmalarından ve iklim koşullarından etkilenmektedir. Tarım ürünlerinin yanında ülke ekonomisine altın üretiminin katkısı da oldukça fazladır.

Türkiye’nin Abidjan Büyükelçisi Deniz Erdoğan Barım’a göre, Fildişi Sahili Türk şirketleri için güvenli bir ülke olarak nitelendirilmekte

Ülkede Türk firmaları için yatırım fırsatlarının bulunduğuna işaret eden Barım, “Türk firmaları için tarım güzel bir alan. Onun dışında bizim inşaat konusunda her zaman belli bir kalitemiz var. Çin ile biz kalite üzerinden rekabet ediyoruz. Bunun dışında eğitim ve sağlık alanında da yatırıma ihtiyaç var.” şeklinde konuştu. Barım, Türkiye’nin Batı Afrika’daki en önemli ve büyük ticari ortağının Fildişi Sahilleri olduğunu kaydederek, “Ticaret hacmimiz 1 milyar dolara yaklaştı ve artış eğiliminde, bundan memnunuz. Biraz sabır, biraz da büyük oyuncularla rekabet ettiğimizi anlamamız gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.